Як надати оливковій олії гостроти: секрети та рецепти

Оливкова олія – це одна з найпопулярніших олій, що використовуються в кулінарії. Вона має ніжний і приємний смак, який підходить для різних страв. Однак, деякі люди віддають перевагу оливковій олії з гострим смаком, щоб додати трохи пікантності та гостроти у свої страви.

Якщо ви хочете зробити оливкову олію гострою, є кілька способів, які ви можете спробувати. Один із найпростіших способів – це додати в олію гострі перці або спеції. Ви можете використовувати свіжий гострий перець, як-от чилі або халапеньйо, або сушений перець, як-от каєнський перець або червоний перець.

Іншим способом зробити оливкову олію гострою є додавання спеціальних гострих олій або екстрактів. Наприклад, ви можете додати кілька крапель гострої олії з перцю чилі або екстракту перцю чилі в оливкову олію і ретельно перемішати. Це додасть гостроти і пікантності у вашу олію, надаючи їй унікального смаку.

Як оливкову олію зробити гострою
ІнгредієнтиКількість
Оливкова олія1 літр
Чилі-перець3-4 штуки
Часник3-4 зубчики
Розмарин1 гілочка
Чебрець1 гілочка
Базилік1 гілочка
Сільза смаком
Перецьза смаком
Лимонза смаком
Оливкиза смаком
Помідориза смаком
Моцарелаза смаком
Багетза смаком
Лусочки червоної цибуліза смаком
М’ятаза смаком
Петрушказа смаком
Салатза смаком

Що додати в оливкову олію?

Що додати в олію

  • Шкірка цитрусових підкреслить природну гіркуватість оливкової олії та додасть легкої кислинки.
  • Часник, цибуля, чорний перець, хрін посилять смак і зроблять його більш пікантним.
  • Перець чилі та імбир дадуть гостринку, яка особливо гарна в овочевих салатах.

Чому оливкова олія гірчить?

Якщо гірчить, отже, з вітамінами-амінокислотами-мікроелементами в ній все ОК. Оливкова олія ПЕРШОГО ВІДЖИМУ має трохи гірчити. Гірчинка більше відчувається, коли відкриваєте нову пляшку. Згодом ви звикаєте до смаку олії Extra Virgin, не будете реагувати на гіркуватість, як спочатку.

Як зрозуміти, що оливкова олія холодного віджиму?

В олії холодного віджиму відсутні додаткові обробки. Щоб відрізнити якісну оливкову олію від підробки, звертай увагу на таке: Оливкова олія має бути розлита в темні і скляні пляшки або жерстяні банки. На пляшці або банці повинна бути позначка холодного віджиму extra virgin .