Лосятина – це ніжне й ароматне м’ясо, яке має особливий смак. Його можна використовувати в різних стравах, додавати в супи, гуляші та маринувати. Приготування лосятини вимагає деякої техніки та навичок, але результат вартий того.
Перший крок до приготування смачної лосятини – правильний вибір м’яса. Найкраще обирати свіжу та якісну лосятину у перевірених постачальників. Вона має бути рожевого кольору, без сторонніх запахів і занадто великої кількості жиру.
Після вибору м’яса, його необхідно правильно приготувати. Одним із варіантів є запікання лосятини в духовці. Для цього потрібно попередньо маринувати м’ясо в соусі з оливкової олії, спецій і трав. Потім, м’ясо укладається на деко і запікається за певної температури і часу.
Назва страви | Інгредієнти | Спосіб приготування |
---|---|---|
Лосятина в маринаді | лосятина, соєвий соус, мед, часник, імбир, цибуля, олія |
|
Тушкована лосятина з овочами | лосятина, морква, цибуля, перець, селера, часник, спеції, олія |
|
Лосятина на грилі | лосятина, сіль, перець, розмарин |
|
Чи потрібно вимочувати Лосятину перед приготуванням?
Навіщо вимочують м’ясо Народний поголос рекомендує вимочувати м’ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається, що м’ясо диких тварин погано пахне, і готувати відразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров і гематоми. М’ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3 години.
Скільки за часом потрібно варити м’ясо лося?
3 години Варіть лосятину протягом 3 годин. Якщо шматки м’яса вийшли не дуже великими, час приготування можна скоротити до 2 годин 30 хвилин, але не менше. Наприкінці варіння додайте сіль і лавровий лист. Дуже важливо не пересолити м’ясо, оскільки в ньому міститься досить багато власних солей.
Як їсти Лосятину?
Як це їсти Лосине м’ясо коптять і в’ялять, варять, тушкують, смажать, запікають. Лосятина добре поєднується з гречкою, перловкою, кіноа. Традиційно до неї подають томатний соус або солодкий брусничний. З вирізки лося роблять котлети, пельмені, манти, ковбасу, паштет, з нею печуть пироги, варять суп.