Як готувати шашлик із кози: покроковий рецепт

Шашлик із кози – це справжня делікатесна гастрономічна вишуканість. Смачне та соковите м’ясо кози є чудовою альтернативою шашлику з баранини чи свинини. Однак, приготування шашлику з кози вимагає певних навичок і знань, щоб отримати ідеальний результат.

Першим кроком у приготуванні шашлику з кози є вибір м’яса. Найкраще використовувати молоде м’ясо козеняти, оскільки воно буде ніжним і соковитим. Важливо також врахувати, що козяче м’ясо має особливий аромат, тому перед приготуванням його рекомендується маринувати.

Для маринаду можна використовувати різні спеції та підливки. Один із найпопулярніших рецептів – маринад на основі лимона, часнику та розмарину. М’ясо слід замаринувати на кілька годин або краще на ніч, щоб воно просочилося ароматами та м’якнуло. Після маринування, м’ясо необхідно вийняти з маринаду і добре просушити.

Як правильно приготувати шашлик із кози
ІнгредієнтиКількість
М’ясо кози2 кг
Цибуля5 штук
Часник10 зубчиків
Перець чорнийза смаком
Сільза смаком
Майонезза смаком
Маринадза смаком
Шампуриза потребою

Як розм’якшити козяче м’ясо?

Відмінно розм’якшує козяче м’ясо оцет – краще використовувати яблучний або винний. Так само добре підходять фруктові соки: ківі, граната, лимона, апельсина. Тільки пам’ятайте, що м’ясо не можна надовго залишати в кислотах, інакше воно стане надто пухким і сухим. Достатньо однієї-двох годин.

Чи потрібно вимочувати козлятину?

Перш ніж відварити козяче м’ясо, його рекомендується вимочити, використовуючи звичайну воду; Зазвичай готують козлятину на другому бульйоні.

Що зробити щоб шашлик не був сухим?

Шампури слід укладати якомога щільніше. Під час смаження постійно спостерігайте за шашликом і вчасно перевертайте. Перевертати варто не більше двох-трьох разів, щоб не пересушити шашлик. Не відволікайтеся і не відходьте від мангала.