Швидкий спосіб приготування сиру

Сир – один із найпопулярніших і найсмачніших продуктів, який можна приготувати власноруч. Він вирізняється своїм багатим ароматом, ніжною текстурою і насиченим смаком. Однак багато хто вважає, що приготування сиру – це трудомісткий і довгий процес. У цій статті ми розповімо вам, як зробити сир швидко і без особливих зусиль.

Першим кроком у приготуванні сиру є вибір молока. Найкраще використовувати свіже коров’яче молоко, але ви також можете використовувати козяче або овече молоко. Важливо пам’ятати, що чим свіжіше і якісніше молоко, тим кращим буде виходити сир.

Далі необхідно підігріти молоко до певної температури. Для цього використовуйте термометр і нагрівайте молоко на середньому вогні. Потім додайте закваску – це може бути спеціальний фермент або йогурт. Вони допоможуть молоку згорнутися і перетворитися на сирну масу.

Як зробити швидко сир
КрокОпис
1Підготувати молоко
2Нагріти молоко до 40 градусів
3Додати фермент або лимонний сік
4Дати сирному згустку стояти 30 хвилин
5Відокремити сироватку від згустку
6Сформувати згусток у форму
7Залишити згусток у формі на 2-3 години
8Вийняти згусток із форми та поставити в холодильник
9Сир готовий до вживання

Скільки за часом дозріває сир?

Кожен сорт сиру дозріває за різної температури, і в кожного свій термін зрілості. Тверді сири визрівають у середньому від 1,5 місяців до року, і сам час полірує грані смаків. Напівтверді сири виробляються із застосуванням низької температури другого нагрівання, вміст вологи в таких сирах досягає 44-46%.

Як визріває сир у домашніх умовах?

Тому слід вибрати найтепліше місце в холодильнику, а для процесу дозрівання в домашньому холодильнику повинно вистачити температури +8 градусів Цельсія. Друге. Вкрай важливо враховувати, як температуру, так і вологість для процесу старіння. Ідеальний діапазон вологості майже для всіх сортів сиру становить 80-85%.

Як правильно зробити твердий сир?

Для твердих сирів традиційно застосовується формування з пласта. Готове сирне зерно насосом подається в апарат для формування (формувальний апарат для сиру) і протягом 15-25 хвилин із сирної маси утворюється пласт. Далі сирний пласт нарізається на шматки необхідного розміру.