Швидкий спосіб приготування компотів на зиму

Взимку, коли свіжі фрукти та ягоди стають рідкістю, компоти стають справжнім порятунком. Вони не тільки є смачним і освіжаючим напоєм, а й зберігають корисні вітаміни та мікроелементи.

Однак, багато хто з нас не уявляє собі, як приготувати компоти на зиму швидко. Адже зазвичай для цього потрібна довга підготовка і багато часу на кип’ятіння та охолодження. Але сьогодні ми розповімо вам про кілька способів, як приготувати компоти на зиму швидко і без зайвого клопоту.

Перший спосіб – це використання мультиварки. У ній можна легко приготувати компоти за лічені хвилини. Для цього достатньо нарізати фрукти або ягоди, залити їх водою і поставити в мультиварку на режим “компот”. Через деякий час компот буде готовий, і його можна буде розлити по стерилізованих банках і закрити кришками.

Як приготувати компоти на зиму швидко
Назва компотуІнгредієнтиПроцес приготування
Компот із яблукЯблука, цукор, вода1. Яблука очистити та нарізати на шматочки.
2. Покласти яблука в каструлю і залити водою.
3. Додати цукор за смаком.
4. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.
5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками.
6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Компот із вишніВишня, цукор, вода1. Вишню промити та видалити кісточки.
2. Покласти вишню в каструлю і залити водою.
3. Додати цукор за смаком.
4. Довести до кипіння і варити 15 хвилин.
5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками.
6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Компот із чорної смородиниСмородина, цукор, вода1. Смородину промити і зняти з плодів палички.
2. Покласти смородину в каструлю і залити водою.
3. Додати цукор за смаком.
4. Довести до кипіння і варити 20 хвилин.
5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками.
6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці.

Скільки потрібно цукру на 1 літр води для компоту?

У киплячу воду акуратно всипають вимиті ягоди або фрукти і варять на повільному вогні не довше 10-15 хвилин. Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів і корисних властивостей. Цукор всипають за смаком, у середньому це склянка цукру на 2 літри води.

Скільки цукру класти в компот на 3 літри?

Правильна кількість цукру на трилітрову банку компоту залежить від уподобань у солодкості напою. Рекомендоване співвідношення становить від 50 до 70 г цукру на 1 літр рідини. Отже, на трилітрову банку потрібно приблизно від 180 до 230 грамів цукру.

На якому етапі додавати цукор у компот?

Коли додавати цукор у компот Цукор додається в компот до того, як у гарячу воду запускати ягоди. У воду, що закипає, насипати цукор, розмішати і довести воду до закипання. Цукор має повністю розчинитися. Взагалі цукру краще покласти трохи менше норми – так корисніше.