Взимку, коли свіжі фрукти та ягоди стають рідкістю, компоти стають справжнім порятунком. Вони не тільки є смачним і освіжаючим напоєм, а й зберігають корисні вітаміни та мікроелементи.
Однак, багато хто з нас не уявляє собі, як приготувати компоти на зиму швидко. Адже зазвичай для цього потрібна довга підготовка і багато часу на кип’ятіння та охолодження. Але сьогодні ми розповімо вам про кілька способів, як приготувати компоти на зиму швидко і без зайвого клопоту.
Перший спосіб – це використання мультиварки. У ній можна легко приготувати компоти за лічені хвилини. Для цього достатньо нарізати фрукти або ягоди, залити їх водою і поставити в мультиварку на режим “компот”. Через деякий час компот буде готовий, і його можна буде розлити по стерилізованих банках і закрити кришками.
Назва компоту | Інгредієнти | Процес приготування |
---|---|---|
Компот із яблук | Яблука, цукор, вода | 1. Яблука очистити та нарізати на шматочки. 2. Покласти яблука в каструлю і залити водою. 3. Додати цукор за смаком. 4. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. 5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками. 6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці. |
Компот із вишні | Вишня, цукор, вода | 1. Вишню промити та видалити кісточки. 2. Покласти вишню в каструлю і залити водою. 3. Додати цукор за смаком. 4. Довести до кипіння і варити 15 хвилин. 5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками. 6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці. |
Компот із чорної смородини | Смородина, цукор, вода | 1. Смородину промити і зняти з плодів палички. 2. Покласти смородину в каструлю і залити водою. 3. Додати цукор за смаком. 4. Довести до кипіння і варити 20 хвилин. 5. Розлити гарячий компот по стерилізованих банках і закрити кришками. 6. Охолодити і зберігати в прохолодному місці. |
Скільки потрібно цукру на 1 літр води для компоту?
У киплячу воду акуратно всипають вимиті ягоди або фрукти і варять на повільному вогні не довше 10-15 хвилин. Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів і корисних властивостей. Цукор всипають за смаком, у середньому це склянка цукру на 2 літри води.
Скільки цукру класти в компот на 3 літри?
Правильна кількість цукру на трилітрову банку компоту залежить від уподобань у солодкості напою. Рекомендоване співвідношення становить від 50 до 70 г цукру на 1 літр рідини. Отже, на трилітрову банку потрібно приблизно від 180 до 230 грамів цукру.
На якому етапі додавати цукор у компот?
Коли додавати цукор у компот Цукор додається в компот до того, як у гарячу воду запускати ягоди. У воду, що закипає, насипати цукор, розмішати і довести воду до закипання. Цукор має повністю розчинитися. Взагалі цукру краще покласти трохи менше норми – так корисніше.