Сметана – це звичний продукт, який ми часто додаємо до своїх страв для додання їм більш насиченого смаку та кремової консистенції. Однак, незважаючи на свою популярність, мало хто замислюється про процес виробництва сметани і про те, що може статися, якщо вона згорить.
Сметана – це молочний продукт, який отримують під час сквашування вершків. У процесі сквашування молочний цукор переробляється молочнокислими бактеріями, що призводить до утворення кислоти і зміни структури білка. Отримана сметана має кислий смак і щільну консистенцію.
Однак, якщо процес сквашування сметани пройде занадто довго або за неправильних умов, то вона може згоріти. У цьому випадку сметана набуває неприємного запаху та гіркого смаку. Згоріла сметана вже не придатна для вживання і може негативно вплинути на здоров’я людини.
Дата | Подія |
---|---|
5 квітня 2021 року | Сметана згоріла |
6 квітня 2021 | Залишки сметани було вивезено |
7 квітня 2021 | Проведено розслідування причин пожежі |
10 квітня 2021 року | Опубліковано звіт про розслідування |
Категорично не можна змащувати сонячні опіки тим, що заважає тепловіддачі – жирними засобами (вазелін, сметана, борсуковий жир, жирний крем). Це може тільки посилити опік.5 липня. 2023 г.