Що їсть людина? Приклади харчування

Харчування відіграє величезну роль у житті кожної людини. Від того, що ми їмо, залежить наше здоров’я, фізична та розумова активність, а також настрій. Усі ми знаємо, що наше тіло потребує певного набору поживних речовин, щоб функціонувати нормально. У цій статті ми розглянемо, чим саме харчується людина і які продукти є основними джерелами поживних речовин.

Насамперед, людині необхідно отримувати енергію для свого організму. Основним джерелом енергії є вуглеводи, які містяться в таких продуктах, як хліб, картопля, рис, макарони та інші злакові культури. Вони є основним джерелом глюкози, яка є основним джерелом енергії для роботи наших м’язів і мозку.

Однак, не тільки вуглеводи необхідні для нормального функціонування організму. Важливим елементом харчування є білки, які є основним будівельним матеріалом нашого організму. Білки містяться в таких продуктах, як м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові та горіхи. Вони не тільки допомагають відновити пошкоджені тканини, а й беруть участь у процесах обміну речовин та імунному захисті.

Людина чим харчується приклади
ЛюдинаПриклади їжі
РослиноїднийФрукти, овочі, зелень, горіхи
М’ясоїднийМ’ясо, риба, птиця
Молочно-рослиннийМолоко, йогурт, сир, овочі, фрукти
КориснояднийСвіжі овочі, фрукти, ягоди

Що входить до раціону людини?

Всесвітня організація здоров’я вважає, що щоденний раціон має включати п’ять категорій продуктів:

  • овочі та фрукти;
  • джерела білка;
  • молочка;
  • складні вуглеводи;
  • жири або олії.

Чим можна харчуватися щодня?

Які продукти варто їсти щодня?

  • Свіже м’ясо. Для повсякденного раціону підходять курка, індичка, кролятина. …
  • Риба жирних і нежирних сортів. Важливо правильно готувати рибу. …
  • Курячі або перепелині яйця. …
  • Натуральна оливкова олія. …
  • Цільнозернові каші. …
  • Молочні та кисломолочні продукти. …
  • Бобові культури. …
  • Горіхи.

Чим харчуються здорові люди?

Здорове харчування включає такі компоненти: Фрукти, овочі, бобові (наприклад, сочевиця, квасоля), горіхи і цільні злаки (наприклад, неперероблена кукурудза, просо, овес, пшениця і неочищений рис).