Салат із червоної капусти – це смачна та корисна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Червона капуста відрізняється від звичайної білокачанної капусти яскравим червоним кольором і солодшим смаком. Вона також багата на вітаміни та мінерали, тому її вживання корисне для здоров’я.
Для приготування салату з червоної капусти вам знадобляться такі інгредієнти: червона капуста, морква, кінза або петрушка, маслинова олія, лимонний сік, сіль і перець. Салат можна приготувати як у класичному варіанті, так і з додаванням інших інгредієнтів на ваш смак, наприклад, яблук або граната.
Для початку, червону капусту потрібно нарізати тонкою соломкою або невеликими шматочками. Моркву слід натерти на крупній тертці. Кінзу або петрушку потрібно дрібно нарубати. Потім усі інгредієнти змішуються у великій мисці і заправляються оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перцем за смаком.
Опис | Інгредієнти | Кількість |
---|---|---|
Крок 1 | Червона капуста | 300 г |
Крок 2 | Морква | 1 шт |
Крок 3 | Огірок | 1 шт |
Крок 4 | Перець болгарський | 1 шт |
Крок 5 | Зелень (кріп, петрушка) | За смаком |
Крок 6 | Рослинна олія | За смаком |
Крок 7 | Сік лимона | 1 шт |
Крок 8 | Сіль | За смаком |
Крок 9 | Перець чорний мелений | За смаком |
Крок 10 | Цукор | За смаком |
Чи можна їсти сиру червону капусту?
Сиру червонокачанну капусту можна додавати в різноманітні овочеві салати. Порада: листя червонокачанної капусти доволі жорстке, тому, додаючи її в салати, вирізайте найтовстіші прожилки, а саме листя намагайтеся шаткувати дуже тонко.
Де використовується червонокачанна капуста?
Овоч використовується головним чином для вживання у свіжому вигляді для салатів, для маринування, в тушкованому вигляді з оцтом або кислими фруктами для гарнірів. З ботанічної точки зору – один із культурних сортотипів виду Капуста городня.
Яка користь від червоної капусти?
Червонокачанна капуста корисна людям, які страждають на виразки і гастрит. Вона допомагає нормалізувати баланс естрогену і цукру в крові. Якщо складно вживати капусту у свіжому вигляді, з неї можна зробити сік. За вмістом клітковини вона нічим не відрізняється від своєї білої родички.