Розшифровка олії топлене гхі: все, що вам потрібно знати

Масло топлене гхі – це давній і дуже цінний продукт, який широко використовується в кулінарії та медицині. Це масло отримують шляхом нагрівання і плавлення вершкового або вершкового масла до того моменту, поки вся волога не випарується, а білок і молочний цукор не осів на дні. Результатом такої обробки є золотисте масло з насиченим і ніжним смаком.

Назва “гхі” походить із санскритського слова “घृत” (ghṛta), що означає “жижу”. Хоча санскритська мова застаріла, але слово “гхі” досі використовується для позначення олії топлене гхі. Цей продукт має глибоке історичне та культурне значення в Індії, де його цінують за його поживні властивості та здатність покращувати травлення.

Олія топлена гхі є багатим джерелом жирних кислот, вітамінів і антиоксидантів. Вона містить у собі вітаміни A, D, E і K, які допомагають зміцнити імунну систему, підтримувати здоров’я шкіри та покращувати зір. Крім того, гхі є нежирним і легко засвоюваним, його можна використовувати в різних стравах, від смажених яєць до традиційних індійських каррі.

АбревіатураРозшифровка
МТГОлія топлена гхі
ММасло
ТТоплене
ГхіГхі (очищене і нагріте масло вершкового смаку)

Що таке олія гхі і як її використовувати Якісну олію гхі отримують виключно зі свіжого вершкового масла від корів трав’яної відгодівлі. Олія гхі, або гі, англійською ghee, – це очищене топлене масло, яке використовують для приготування їжі.12 апр. 2020 г.

Як розшифрувати гхі масло?

Топлене вершкове масло (або масло Гхі) Аюрведа називає масло Гхі (ghee) – “рідким золотом”, здатним збагатити людину найтоншою енергією Сонця. Гхі (або гі) – це слово на санскриті, яке означає очищене топлене коров’яче масло. Що старша вона, то цінніша, і то цілющіші її властивості.

У чому різниця між топленим маслом і маслом гхі?

Головна відмінність від звичайного топленого масла в тому, що масло гхі потрібно довго томити на повільному вогні, щоб очистити його від різних домішок (води, молочних білків і цукрів), а потім процідити.

Чому олію називають гхі?

ГХІ – так у Стародавній Індії називали це масло, яке готували з вершкового, шляхом довготривалого томління і подальшого очищення.