Рецепт приготування салату з печінки тріски: просто, смачно, корисно!

Салат із печінки тріски – це страва, яка не тільки смачна, а й дуже корисна для організму. Печінка тріски багата на незамінні амінокислоти, вітаміни та мікроелементи, тому її рекомендують додавати в харчування для підтримки здоров’я та краси.

Приготування салату з печінки тріски досить просте і займе всього кілька хвилин. Для цієї страви знадобляться свіжі овочі, такі як помідори, огірки, цибуля, а також зелень за смаком. Головним інгредієнтом є, звісно, печінка тріски, яку заздалегідь потрібно відварити і нарізати кубиками.

Щоб салат вийшов смачним і соковитим, рекомендується додати трохи оливкової олії або майонезу. Також можна використовувати різні приправи, такі як сіль, перець, сушені трави або лимонний сік. Усі інгредієнти слід ретельно перемішати, щоб вони рівномірно просочилися соусом і надали салату особливого смаку.

Як можна приготувати салат із печінки тріски
Інгредієнти КількістьСпосіб приготування
Печінка тріски300 г1. обмити печінку та нарізати кубиками. 2. Обсмажити на сковороді до готовності.
Огірки2 шт1. Нарізати огірки тонкими півкільцями.
Помідори2 шт1. Нарізати помідори кубиками.
Цибуля ріпчаста1 шт1. Нарізати цибулю півкільцями. 2. Залити окропом на 5 хвилин, потім злити воду.
Майонезза смаком1. Додати майонез за смаком і перемішати.
Сільза смаком1. Посолити за смаком.
Перець чорний меленийза смаком1. Поперчити за смаком.

Кому не можна їсти печінку тріски?

Протипоказана вона при:

  • індивідуальної непереносимості;
  • перенасичення організму вітаміном D і кальцієм;
  • зниженого артеріального тиску;
  • прийомі медикаментів, що розріджують кров;
  • серйозних порушеннях у роботі шлунка і печінки – організм не зможе перетравити жирну їжу;

Чим корисна печінка тріски для людини?

Багате джерело незамінних жирних кислот Омега-3. Концентратор вітамінів А і D, таких необхідних у наших краях, не розпещених сонячним світлом половину року. 100 г печінки містить 100 МО вітаміну D за середньодобової норми в 800-1200 МО для дорослої людини. Також багата на вітаміни E, С, групи В.

Що робити з олією з печінки тріски?

Олія консервованої печінки тріски

  1. Додайте олію від печінки тріски до своєї улюбленої пасти або спагеті, щоб надати їм глибшого і насиченого смаку. …
  2. Використовуйте олію від печінки тріски для смаження картоплі або овочів. …
  3. Спробуйте використовувати олію від печінки тріски для приготування соусів.