Рецепт приготування салату з мідій: просто та смачно

Салат із мідій – це вишукана та апетитна страва, яку можна приготувати за лічені хвилини. Мідії є одним із найпопулярніших морепродуктів завдяки своєму багатому смаку та поживним властивостям. Вони містять безліч корисних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали.

Для приготування салату з мідій вам знадобляться свіжі мідії, оливкова олія, лимонний сік, зелень, сіль і перець. Спочатку необхідно очистити мідії від мушель, промити їх водою і відокремити м’якоть від раковин. Потім мідії слід відварити в киплячій воді до готовності, а потім охолодити.

Після того, як мідії охолонуть, їх можна нарізати на невеликі шматочки. Потім додати оливкову олію, лимонний сік, нарізану зелень, сіль і перець за смаком. Усі інгредієнти ретельно перемішати, щоб вони рівномірно просочилися один з одним. Салат із мідій готовий до подачі на стіл!

Як можна приготувати салат із мідій
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Мідії500грам
Огірки2штуки
Помідори2штуки
Цибуля1штука
Зеленьза смаком
Лимонний сік2столові ложки
Оливкова олія2столові ложки
Сільза смаком
Перецьза смаком

Яка користь від мідій?

Користь мідій значна, адже вони містять м’ясо дуже високої цінності. Воно багате на білки високої якості та збагачене фосфатидами, які дуже позитивно впливають на роботу печінки, ба більше, фосфатиди сприяють нормалізації функції травлення та обмінних процесів у нашому організмі.

Як правильно їсти мідії в маринаді?

Якщо у вас уже очищені мідії, копчені або мариновані, то просто стягніть мідію зі шпажки і жуйте. Якщо ви їсте в ресторані мідії, то краще вибирайте вже очищені, щоб не було складнощів із тим, як їх їсти.

Що подати на гарнір до мідій?

Як гарнір до таких мідій можна вибрати рис, овочі в будь-якому вигляді, від гриля до пюре, відварну картоплю. Інший варіант, коли мідії беруть у компанію, – наприклад, молюсків мало, а їдців багато, – можна зробити соус із мідіями, до пасти або того ж рису.