Рецепт приготування овочів у духовці: швидко та смачно

Тушковані овочі – це чудова страва, яка не тільки смачна, а й корисна для здоров’я. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати тушковані овочі в духовці. Цей спосіб готування дає змогу зберегти максимум вітамінів і поживних речовин, надаючи овочам ніжного й ароматного смаку.

Для приготування тушкованих овочів у духовці вам знадобляться свіжі овочі, олія, сіль і спеції за смаком. Вибирайте овочі різних кольорів, щоб ваша страва мала яскравий та апетитний вигляд. Класичний набір овочів для тушкованих овочів включає моркву, броколі, цвітну капусту, солодкий перець і цибулю.

Отже, щоб приготувати тушковані овочі в духовці, спочатку наріжте овочі великими шматочками. Розігрійте духовку до 180 градусів. На деку викладіть овочі, додайте олію, сіль і спеції. Перемішайте всі інгредієнти, щоб овочі рівномірно просочилися олією та приправами. Потім закрийте деко фольгою і поставте його в духовку на 30-40 хвилин. Готові тушковані овочі можна подавати як самостійну страву або використовувати як гарнір до м’яса чи риби.

ОвочТемпература (градуси Цельсія)Час (хвилини)
Баклажани20020-25
Кабачки18015-20
Морква20030-35
Перець18010-15
Картопля20030-40

Скільки калорій в овочах у духовці?

Харчова цінність і хімічний склад "Овочі запечені в духовці".

НутрієнтКількість% від норми у 100 г
Калорійність 56.3 кКал 3.3%
Білки2.2 г2.9%
Жири3.2 г5.7%
Вуглеводи4.9 г2.2%

У якому овочі найменше калорій?

Найнизькокалорійніші продукти

  • Салат – близько 5 калорій на 100 грамів
  • Огірки – близько 16 калорій на 100 грамів
  • Помідори – близько 18 калорій на 100 грамів
  • Цвітна капуста – близько 25 калорій на 100 грамів
  • Кабачки – близько 17 калорій на 100 грамів
  • Шпинат – близько 23 калорій на 100 грамів

Як змінюється калорійність овочів при запіканні?

Слід знати важливе правило: поживність у процесі термічної обробки (смаження, варіння, тушкування, запікання тощо) не змінюється, а зменшується тільки кількість калорій.