Рецепт класичного вінегрету: кроки та секрети приготування

Вінегрет – це одна з найвідоміших і найпопулярніших російських закусочних страв. Він являє собою салат, що складається з овочів, приправлених рослинною олією або оцтом. Основними інгредієнтами вінегрету є буряк, морква, картопля і мариновані огірки.

Вінегрет класика – це традиційний рецепт, який передається з покоління в покоління. Він вирізняється своєю простотою приготування, а також неповторним смаком і ароматом. Вінегрет класика ідеально підходить для святкового столу, а також для звичайної повсякденної вечері.

Щоб приготувати вінегрет класика, вам знадобляться буряк, морква, картопля, мариновані огірки, цибуля, зелень і олія. Овочі необхідно відварити до готовності, потім остудити і нарізати кубиками. Потім усі інгредієнти змішуються у великій мисці та приправляються олією. Вінегрет готовий до вживання!

Як зробити вінегрет класика
ІнгредієнтиКількість
Картопля3 штуки
Буряк2 штуки
Морква2 штуки
Капуста1/4 головки
Мариновані огірки4 штуки
Консервований горошок1 банка
Цибуля ріпчаста1 штука
Зелений горошок (консервований)1 банка
Сільза смаком
Перець чорний (мелений)за смаком
Рослинна оліяза смаком

Для чого буряк для вінегрету заправляють олією?

Нарізаний буряк перед змішуванням з іншими нарізаними овочами заправляють окремо олією для збереження забарвлення. Залежно від рецепта у вінегрет також додають свіжі або мариновані помідори, зелений консервований горошок.

Що робити, щоб вінегрет не забарвився в червоний колір?

Нарізаємо готовий буряк на кубики. Викладаємо нарізаний буряк в окрему тарілку і поливаємо його соняшниковою олією. Так інші інгредієнти вінегрету збережуть свій колишній колір.

Якою олією можна заправляти вінегрет?

Щоб приглушити землистий присмак овочів, у вінегрет додають гостру заправку у вигляді оцтової кислоти або соління. Наприклад, солоні огірки, квашену капусту або каперси. Традиційно для заправки використовують соняшникову олію або майонез.