Вінегрет – це одна з найвідоміших і найпопулярніших російських закусочних страв. Він являє собою салат, що складається з овочів, приправлених рослинною олією або оцтом. Основними інгредієнтами вінегрету є буряк, морква, картопля і мариновані огірки.
Вінегрет класика – це традиційний рецепт, який передається з покоління в покоління. Він вирізняється своєю простотою приготування, а також неповторним смаком і ароматом. Вінегрет класика ідеально підходить для святкового столу, а також для звичайної повсякденної вечері.
Щоб приготувати вінегрет класика, вам знадобляться буряк, морква, картопля, мариновані огірки, цибуля, зелень і олія. Овочі необхідно відварити до готовності, потім остудити і нарізати кубиками. Потім усі інгредієнти змішуються у великій мисці та приправляються олією. Вінегрет готовий до вживання!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля | 3 штуки |
Буряк | 2 штуки |
Морква | 2 штуки |
Капуста | 1/4 головки |
Мариновані огірки | 4 штуки |
Консервований горошок | 1 банка |
Цибуля ріпчаста | 1 штука |
Зелений горошок (консервований) | 1 банка |
Сіль | за смаком |
Перець чорний (мелений) | за смаком |
Рослинна олія | за смаком |
Для чого буряк для вінегрету заправляють олією?
Нарізаний буряк перед змішуванням з іншими нарізаними овочами заправляють окремо олією для збереження забарвлення. Залежно від рецепта у вінегрет також додають свіжі або мариновані помідори, зелений консервований горошок.
Що робити, щоб вінегрет не забарвився в червоний колір?
Нарізаємо готовий буряк на кубики. Викладаємо нарізаний буряк в окрему тарілку і поливаємо його соняшниковою олією. Так інші інгредієнти вінегрету збережуть свій колишній колір.
Якою олією можна заправляти вінегрет?
Щоб приглушити землистий присмак овочів, у вінегрет додають гостру заправку у вигляді оцтової кислоти або соління. Наприклад, солоні огірки, квашену капусту або каперси. Традиційно для заправки використовують соняшникову олію або майонез.