Пиріжки з квашеною капустою: найкращий рецепт із докладним описом

Пиріжки з квашеною капустою – це улюблена страва багатьох людей. Ароматні, соковиті та злегка кислі, вони стають чудовим частуванням на будь-яке свято або просто смачною вечерею. У цій статті ми розповімо, як приготувати пиріжки з квашеною капустою в домашніх умовах.

Для приготування пиріжків із квашеною капустою вам знадобляться такі інгредієнти: свіже тісто для пиріжків, квашена капуста, цибуля, олія для смаження, спеції за смаком. Ви можете купити готове тісто в магазині або приготувати його самостійно, а квашену капусту можна приготувати заздалегідь або придбати готову.

Для початку розділіть тісто на невеликі шматочки та розкачайте кожен шматочок у тонке коло. Потім на одну половину кола покладіть трохи квашеної капусти, цибулі та спецій за смаком. Складіть тісто навпіл і акуратно сформуйте пиріжок, склеюючи краї.

Як можна зробити пиріжки з квашеною капустою
ІнгредієнтиКількістьПримітки
Тісто для пиріжків500 гМожна використовувати готове тісто або приготувати самостійно
Квашена капуста300 гПопередньо віджати зайву рідину
Цибуля1 штДрібно нарізати
Олія рослинна2 ст. л.Для обсмажування цибулі та капусти
Сільза смаком
Перець чорний меленийза смаком
Яйце1 штДля змащування пиріжків перед випіканням

Що робити з квашеною капустою, що забродила?

Найперевіреніший спосіб, як нейтралізувати кислоту капусти або як виправити смак квашеної капусти – це гарненько її промити. Таким чином кислий смак можна зробити менш різким. Що кисліша капуста, то інтенсивніше її варто промивати. Найкраще для цього використовувати друшляк.

Чому під час варіння щей із квашеної капусти картоплю додають насамперед?

Якщо в щі класти картоплю, то насамперед: у квашеній капусті міститься кислота, якщо ми покладемо все разом, то кисле середовище заважатиме картоплі варитися – капуста розвариться, а картопля залишиться сирою.

Як реанімувати пересолену квашену капусту?

Помилка №2: капуста пересолена – як виправити?

  1. Розбавте розсіл водою. Цей спосіб підійде для капусти, яку заквашують у невеликих ємностях. Як тільки капуста дасть сік, спробуйте розсіл. …
  2. Сире яйце. Цей метод можна використовувати, коли капуста повністю готова, але виявилася солоною.