Морквяне пюре: корисні властивості та переваги для здоров’я

Морквяне пюре – це одна з найпопулярніших страв у світі, яка готується зі свіжих морквяних коренеплодів. Воно має безліч корисних властивостей і має масу переваг для здоров’я. Морква містить вітаміни А, С, Е, К, групи В, а також мікроелементи й антиоксиданти, які допомагають підтримувати здоров’я організму.

Морквяне пюре є джерелом бета-каротину, який перетворюється в організмі на вітамін А. Вітамін А необхідний для здоров’я очей, зміцнення імунної системи, підтримання здоров’я шкіри та слизових оболонок. Він також сприяє нормалізації обміну речовин, покращує зір і запобігає передчасному старінню.

Морквяне пюре має високий вміст клітковини, що сприяє нормалізації травлення і підтримці здорової мікрофлори кишечника. Клітковина допомагає запобігти закрепам, покращує роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє зниженню ризику розвитку різних захворювань, включаючи ракові пухлини.

Чим корисне морквяне пюре
СкладоваКористь
МоркваБагатий джерелом вітаміну А, який необхідний для здоров’я шкіри та зору
КрохмальЄ джерелом швидких вуглеводів, що надають енергію для організму
Вітамін СЗміцнює імунну систему і допомагає в боротьбі з інфекціями
КалійПідтримує нормальне функціонування серця і знижує рівень кров’яного тиску
Дієтичні волокнаСприяють нормалізації роботи кишківника та запобігають закрепам

Морква. Сприяє зміцненню імунної системи. Також морквяне пюре здійснює профілактику дисбактеріозу, підвищує гостроту зору.

Скільки можна давати морквяного пюре?

Найкраще вибрати одне з годувань у середині дня. При цьому одразу давати багато пюре не варто, – почніть з 1 чайної ложечки і, якщо нова страва сподобається малятку, протягом приблизно 3-х тижнів поступово давайте йому більше пюре, поки він не звикне їсти порцію в 100-150 г за годування. Збережена копія

Як морква діє на кишечник?

Морква, як і більшість овочів, містить велику кількість клітковини і грубого волокна, які виступають в якості важливих елементів для підтримки здорового травлення. Вони зменшують ризик виникнення закрепів і захищають кишківник і шлунок від різних серйозних захворювань.

Яка користь від вареної моркви?

Варена морква збільшує біодоступність каротиноїдів і здатність нашого організму перетворити їх на вітамін А . Крім того, варена морква також містить корисну клітковину і в ній зберігаються такі мінерали, як кальцій, залізо, магній, фосфор, калій і вітамін К.