Молочний коктейль: як зробити з використанням різних інгредієнтів

Молочні коктейлі є популярним і смачним способом вживання молочних продуктів. Вони можуть бути приготовані з різних інгредієнтів і пропонувати широкий вибір смаків і текстур. Коктейлі з молока можуть бути освіжаючими та поживними, а також можуть слугувати чудовою альтернативою іншим напоям.

Основа для будь-якого молочного коктейлю – молоко. Ви можете вибрати будь-яке молоко на ваш смак: коров’яче, козяче, овече або рослинне (кокосове, мигдальне, соєве тощо). Крім того, ви можете використовувати йогурт або кефір для приготування густішого та насиченішого коктейлю.

Крім основи, ви можете додати різні інгредієнти, щоб надати коктейлю бажаного смаку і текстури. Фрукти, ягоди, шоколад, горіхи, мед, морозиво – це лише деякі з безлічі можливостей. Ви також можете додати спеції, такі як кориця або ваніль, щоб надати коктейлю додаткового аромату.

ІнгредієнтКількістьОдиниці виміру
Молоко200мл
Банан1шт
Мед1ст. ложка
Ванільний екстракт0.5ч. ложки
Лід6кубиків

Як правильно приготувати молочний коктейль?

Зазвичай для молочного коктейлю беруть 150 мл охолодженого молока, 30 г морозива і 20 г сиропу. Виходить 300 мл готового смачного напою. Для отримання смачного молочного коктейлю потрібно використовувати натуральне молоко з жирністю не менше 3,2%, у жодному разі не порошкове. Збережена копія

У чому різниця Мілкшейка і молочного коктейлю?

Ці обидва напої не відрізняються нічим, тільки пафосністю того, хто вимовляє це слово. Дві різні назви одного напою. Одна – на англійський манер, інша – простою і знайомою нам російською мовою. Інгредієнти в напої обов’язково збовтані або збиті в шейкері: морозиво і молоко – класика.

Яким блендером зробити молочний коктейль?

Щоб молочний коктейль був ніжним, молоко з морозивом потрібно збити так, щоб отримати повітряну піну. Для цього блендер має працювати на високій швидкості та бути досить потужним. Зазвичай мілкшейки готують великими порціями (від 250-300 мл). Тому чаша для збивання має бути досить місткою.