Медовик – це вишукані та ніжні ласощі, які користуються популярністю в багатьох країнах світу. Однак, не завжди є можливість купити його в магазині або відвідати кафе, щоб насолодитися його неповторним смаком. Тому багато хто воліє готувати медовик самостійно, використовуючи простий і швидкий рецепт.
Головним інгредієнтом, звичайно ж, є мед. Він надає торту неповторного аромату і солодкості. Для приготування медовика також знадобляться яйця, цукор, борошно, вершкове масло, сода і сметана. Разом ці компоненти створюють ніжне і повітряне тісто, а шари крему виготовляються зі сметани, згущеного молока і масла.
Приготування медовика не займе багато часу, особливо якщо ви вже маєте досвід у випічці. Спочатку необхідно приготувати тісто, змішавши всі інгредієнти та вимішавши його до однорідної консистенції. Потім тісто розділити на рівні частини і розкачати кожну з них у тонкий пласт. Випікати кожен пласт кілька хвилин у розігрітій духовці до золотистого кольору.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 500 г |
Мед | 200 г |
Цукор | 200 г |
Масло | 200 г |
Яйця | 4 шт |
Сода | 1 ч.л. |
Оцет | 1 ч.л. |
Сметана | 200 г |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Що робити щоб Медовик не був сухим?
Можна просто додати зверху сметанний крем, а щоб торт просочився, наколоти його частіше шпажкою, виделкою або ще чимось, і в холодильник відразу ставити не треба, дати постояти годинку, щоб сметана всередину пройшла.
Чи можна спекти Медовик на сковорідці?
Медовик на сковорідці готується дуже просто і виходить у всіх. Медовик на сковороді готується дуже просто і зовсім швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів. Такий торт вийде з першого разу навіть у тих кулінарів, які ніколи не займалися випічкою.
Чи можна використовувати розпушувач замість соди в Медовик?
Логічно, що звичайній соді для реакції потрібна кислота, і замінити нею розпушувач не вийде (так само як і навпаки), ефекту не буде. Саме тому сода використовується тільки в тих рецептах, де присутня кислота: мед, молочні продукти, ягідні соки тощо.