Медовик рецепт: швидко та легко готуємо в домашніх умовах

Медовик – це вишукані та ніжні ласощі, які користуються популярністю в багатьох країнах світу. Однак, не завжди є можливість купити його в магазині або відвідати кафе, щоб насолодитися його неповторним смаком. Тому багато хто воліє готувати медовик самостійно, використовуючи простий і швидкий рецепт.

Головним інгредієнтом, звичайно ж, є мед. Він надає торту неповторного аромату і солодкості. Для приготування медовика також знадобляться яйця, цукор, борошно, вершкове масло, сода і сметана. Разом ці компоненти створюють ніжне і повітряне тісто, а шари крему виготовляються зі сметани, згущеного молока і масла.

Приготування медовика не займе багато часу, особливо якщо ви вже маєте досвід у випічці. Спочатку необхідно приготувати тісто, змішавши всі інгредієнти та вимішавши його до однорідної консистенції. Потім тісто розділити на рівні частини і розкачати кожну з них у тонкий пласт. Випікати кожен пласт кілька хвилин у розігрітій духовці до золотистого кольору.

ІнгредієнтиКількість
Борошно500 г
Мед200 г
Цукор200 г
Масло200 г
Яйця4 шт
Сода1 ч.л.
Оцет1 ч.л.
Сметана200 г
Ванільний цукор1 пакетик

Що робити щоб Медовик не був сухим?

Можна просто додати зверху сметанний крем, а щоб торт просочився, наколоти його частіше шпажкою, виделкою або ще чимось, і в холодильник відразу ставити не треба, дати постояти годинку, щоб сметана всередину пройшла.

Чи можна спекти Медовик на сковорідці?

Медовик на сковорідці готується дуже просто і виходить у всіх. Медовик на сковороді готується дуже просто і зовсім швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів. Такий торт вийде з першого разу навіть у тих кулінарів, які ніколи не займалися випічкою.

Чи можна використовувати розпушувач замість соди в Медовик?

Логічно, що звичайній соді для реакції потрібна кислота, і замінити нею розпушувач не вийде (так само як і навпаки), ефекту не буде. Саме тому сода використовується тільки в тих рецептах, де присутня кислота: мед, молочні продукти, ягідні соки тощо.