Лизуни своїми руками: рецепти та секрети

Лизун – це м’який, еластичний і зволожувальний ігровий матеріал, який користується популярністю серед дітей і дорослих. Він може бути різнокольоровим, блискучим або ароматизованим, і його можна розтягувати, ліпити та створювати різні фігурки. Лизун дуже просто зробити в домашніх умовах за допомогою доступних інгредієнтів.

Існує безліч рецептів для приготування лизуна, і кожен із них має свої особливості. Однак основними компонентами для його виготовлення є клей PVA та боракс. Клей PVA можна знайти в будь-якому магазині господарських товарів, а боракс можна придбати в аптеці або замовити онлайн. Вони є безпечними для використання та не викликають алергічних реакцій.

Для того щоб приготувати лизун, необхідно змішати клей PVA з бораксом у певній пропорції. Після цього масу потрібно акуратно вимішати руками, щоб вона стала однорідною і нелипкою. Якщо ви хочете надати лизуну кольору, ви можете додати харчовий барвник або гліттер. Також можна експериментувати з ароматами, додаючи в масу трохи ефірної олії.

Як зробити лизун: рецепти
НазваІнгредієнтиІнструкції
Класичний лизунвода, желатин, цукор, ароматизатор1. Взяти 1 склянку води і додати 2 столові ложки желатину.
2. Додати 1 склянку цукру і перемішати.
3. Поставити на повільний вогонь і нагрівати до повного розчинення желатину та цукру.
4. Додати ароматизатор за смаком і перемішати.
5. Вилити суміш у форму і залишити на кілька годин до застигання.
6. Вирізати лизун на шматочки та насолоджуватися!
Фруктовий лизунфруктовий сік, желатин, цукор1. Взяти 1 склянку фруктового соку і додати 2 столові ложки желатину.
2. Додати 1 склянку цукру і перемішати.
3. Поставити на повільний вогонь і нагрівати до повного розчинення желатину та цукру.
4. Вилити суміш у форму і залишити на кілька годин до застигання.
5. Вирізати лизун на шматочки і насолоджуватися!
Шоколадний лизунмолоко, шоколад, цукор, желатин1. Взяти 1 склянку молока і додати 2 столові ложки желатину.
2. Додати 1 склянку цукру і перемішати.
3. Поставити на повільний вогонь і нагрівати до повного розчинення желатину та цукру.
4. Додати розтоплений шоколад за смаком і перемішати.
5. Вилити суміш у форму і залишити на кілька годин до застигання.
6. Вирізати лизун на шматочки та насолоджуватися!

Що потрібно щоб зробити Лизун?

Основні компоненти для приготування лизуна в домашніх умовах – клей і бура (тетраборат натрію – його можна придбати в будь-якій аптеці). З клею виходить сама тягуча маса, а тетраборат натрію служить загусником.

Як зробити слайм дуже легко в домашніх умовах?

Приготування: вилити клей у миску і додати близько чайної ложки соди, після чого суміш перемішати. Далі знадобиться борна кислота. Хімікат загущує клей, суміш починає тягнутися і стає еластичною, а значить, виходить той самий слайм.

Як зробити слайм своїми руками інгредієнти?

Роблять слайм без тетраборату, так само як класичний: хіба що змінюється загущувач.

  1. 3-4 ст.л рідкого мила;
  2. 1-2 ч.л харчової соди та 1 ч.л крохмалю;
  3. 200 мл клею ПВА;
  4. прикраси за бажанням.