Медове печиво – це одні з найпопулярніших та найулюбленіших солодощів, які можна приготувати в домашніх умовах. Ці смачні та ароматні ласощі ідеально пасують для чаювання в будь-яку пору року. Крім того, приготування медового печива не вимагає багато часу і зусиль, тому кожен може впоратися з цим завданням навіть без досвіду у випічці.
Головним інгредієнтом медового печива, як можна здогадатися, є мед. Він надає печиву неповторного аромату та солодкості. Крім того, мед володіє корисними властивостями, такими як протизапальні та антиоксидантні властивості, а також корисними мікроелементами. Тож, спробувавши медове печиво, ви не тільки потішите себе і своїх близьких смачним частуванням, а й отримаєте користь для свого організму.
Існує безліч різних рецептів медового печива, але ми пропонуємо вам найпростіший і найшвидший із них. Вам знадобляться лише кілька інгредієнтів, які зазвичай є в кожній кухні, і всього близько 30 хвилин часу. За такий короткий проміжок часу ви отримаєте ніжне й ароматне медове печиво, яке тішитиме вас і ваших близьких. Готові спробувати? Тоді почнемо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 300 г |
Мед | 150 г |
Цукор | 100 г |
Масло | 100 г |
Яйця | 2 шт |
Сода | 1 ч.л. |
Ванілін | за смаком |
Сіль | щіпка |
Кориця | за смаком |
Родзинки | за смаком |
Горіхи | за смаком |
Цукрова пудра | для посипання |
Чи можна замінити цукор у печиві медом?
Мед набагато солодший за цукор, тому використовуйте в рецепті 1/2-2/3 склянки меду на кожну чашку цукру . Оскільки мед солодший за цукор, можливо, ви не захочете замінювати його у співвідношенні 1:1 (хоча ви можете використовувати до однієї чашки).
Що робить мед під час випікання печива?
Що робить мед у випічці? Мед є “зволожувачем”. Це означає, що він зберігає вологу, що є чудовою новиною для випічки, оскільки допомагає зберігати печиво і торти вологими. Мед порівняно з традиційним рафінованим цукром також означає, що ви отримуєте більш насичений колір і більш насичений смак.
Що станеться, якщо я використовую в печиві мед замість цукру?
Мед не просто надає рецепту землисту солодкість, він додає повітря у випічку, зберігаючи її вологою, сприяє підрум’янюванню, а також додає жувальну та хрустку скоринку. І кожен сорт меду надає вашій випічці свій смак.