Коржі на молоці: рецепт приготування та секрети ідеального тіста

Коржі на молоці – це традиційна страва, яку готують у багатьох країнах світу. Вони є чудовим вибором для сніданку або перекусу, особливо якщо ви любите харчуватися здоровою і ситною їжею.

Для приготування коржів на молоці вам знадобляться всього кілька простих інгредієнтів – борошно, молоко, яйця, сіль і цукор. Ви зможете зробити коржі швидко і легко, навіть якщо не маєте досвіду в кулінарії.

Спочатку вам потрібно підготувати тісто, змішавши борошно, молоко, яйця, сіль і цукор у великій мисці. Потім ви маєте добре вимішати всі інгредієнти до отримання однорідної консистенції. Після цього залиште тісто на кілька хвилин, щоб воно трохи постояло.

Як можна зробити коржі на молоці
НазваІнгредієнтиПорядок приготування
Коржі на молоці
  • Молоко – 1 літр
  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  1. У велику миску вилийте молоко.
  2. Додайте яйця, сіль і цукор, добре розмішайте.
  3. Поступово додавайте борошно, постійно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  4. Тісто має вийти густим, але не рідким.
  5. Розігрійте сковороду на середньому вогні.
  6. Змастіть сковороду рослинною олією.
  7. Вилийте половину тіста на пательню і розрівняйте його.
  8. Смажте корж з одного боку до золотистого кольору, потім переверніть і смажте з іншого боку.
  9. Повторіть те саме з рештою тіста.
  10. Готові коржі можна подавати з маслом, згущеним молоком, сиропом або варенням.

Які бувають коржі?

Класифікація

  • За типом тіста, яке в них використовується: житній коржик ; здобний коржик ; прісний коржик .
  • За способом приготування: тандирний коржик (тандир-нан) – коржик, випечений у тандирі.
  • За приналежністю до обряду або народу.

Як називається круглий коржик?

Танды́р нан, тандирні коржі, тандирний хліб (каз. тандыр нан, киргиз.

Чим посипають тандирні коржі?

Коржі перед подачею до столу можна посипати тертим сиром або прикрасити свіжою зеленню.