Корисні властивості плодів китайської айви: відмінне здоров’я і зміцнення імунітету

Китайська айва – це плодове дерево, яке відоме своїми корисними властивостями та унікальним смаком. У народній медицині Китаю та Японії айву використовують для лікування різних захворювань уже багато століть. Нещодавно ця екзотична ягода стала популярною і в інших країнах, включно з Росією. У цій статті ми розповімо про те, які саме корисні властивості мають плоди китайської айви.

По-перше, айва є низькокалорійним продуктом, тому її можна вживати без побоювання набрати зайву вагу. Крім того, у плодах айви міститься велика кількість клітковини, яка сприяє нормалізації травлення та запобігає закрепам. Також айва багата на вітаміни та мінерали, включно з вітамінами С, Е, В2, В6, калієм, магнієм, фосфором і багато іншого. Ці речовини зміцнюють імунну систему, покращують роботу серця і судин, а також сприяють поліпшенню зору і стану шкіри.

Китайська айва також має антиоксидантні властивості, що допомагає організму боротися з вільними радикалами і запобігає передчасному старінню клітин. Плоди айви сприяють зниженню рівня холестерину в крові та покращують роботу печінки й нирок. Крім того, айва має протизапальні властивості і може допомогти при лікуванні запальних процесів в організмі.

Плоди китайської айви
Корисні властивості
Багаті на вітамін С
Відновлюють імунітет
Покращують травлення
Підвищують загальний тонус організму
Знижують рівень холестерину
Зміцнюють судини
Містять антиоксиданти

Плоди айви високо цінуються в кулінарії та косметології, їх використовують у лікувальних цілях. Високий вміст аскорбінової кислоти, вітамінів В1, В2, пектинів робить їх дуже корисними для дорослих і дітей. Також айва містить фосфор, калій, кальцій, вітамін С, якого більше ніж у лимонах.

Чим корисна айва китайська?

Хеномелес має лікувальні властивості, завдяки вмісту в плодах сапонінів, таніну, вітаміну С, пектинів і низки інших речовин, а також добре зарекомендував себе як протизапальний, сечогінний, спазмолітичний та імуномодулювальний засіб.

Які хвороби лікує айва?

Листя, кора гілок айви, у вигляді відварів застосовують у разі лікування цукрового діабету, гіпертонічної хвороби. Сучасна наукова медицина призначає айву в лікувальному харчуванні хворих на залізодефіцитну анемію, у разі гастритів із підвищеною кислотністю, застудних захворювань дихальних шляхів.

Чи можна їсти китайську айву?

Його плоди їстівні, схожі на яблука і на звичайну айву, але трохи горбистіші, майже кулясті, жовтого кольору, досить жорсткі, з безліччю коричневого насіння.