Кондитерський гель – це універсальний інгредієнт, який використовується для надання яскравості та насиченості кольору різним кондитерським виробам. Він дає змогу створювати барвисті декорації та оформлення тортів, тістечок та інших солодощів. Якщо ви хочете навчитися робити кондитерський гель самостійно, то цей рецепт для вас.
Для приготування кондитерського гелю вам знадобляться всього кілька простих інгредієнтів, які можна знайти в будь-якому магазині. Основним компонентом є желатин, який додасть гелю необхідної консистенції та пружності. Також знадобиться питна вода, барвники харчові та ароматизатори для надання кольору і смаку гелю.
Процес приготування кондитерського гелю досить простий і не займе багато часу. Спочатку необхідно розмішати желатин у холодній воді і залишити на деякий час, щоб він набряк. Потім отриману суміш необхідно нагрівати на повільному вогні, до повного розчинення желатину. Після цього додаються барвники та ароматизатори за бажанням, і гель готовий до використання.
Інгредієнти | Кількість | Процес |
---|---|---|
Фруктовий сік | 200 мл | 1. Узяти 200 мл фруктового соку. |
Желатин | 10 г | 2. Розмішати 10 г желатину в 50 мл холодної води і залишити на 5 хвилин, щоб желатин набряк. |
Крохмаль | 10 г | 3. Узяти 10 г крохмалю і розмішати в 50 мл холодної води. |
Цукор | 50 г | 4. Додати 50 г цукру у фруктовий сік і розмішати до повного розчинення. |
Лимонний сік | 1 столова ложка | 5. Додати 1 столову ложку лимонного соку для надання кислинки. |
Барвник харчовий | за смаком | 6. За бажанням можна додати харчовий барвник для отримання потрібного кольору. |
Готовий кондитерський гель | – | 7. Після того, як усі інгредієнти змішані, залишити гель на 10 хвилин для повного застигання. |
Чим можна замінити нейтральний кондитерський гель?
Нейтральний гель продається в кондитерських магазинах. Але його можна приготувати самостійно. Для класичного варіанту використовують загущувач пектин, цукор, глюкозу або мед.
Що таке кондитерський гель?
Кондитерські гелі призначені для того, щоб забезпечити ефектну й оригінальну прикрасу кондитерським виробам – тістечкам, тортам тощо. Використовується як декор, запобігає висиханню свіжих фруктів, що входять до складу тістечок, використовується для роботи з вафельними пластинами (основа, покриття).
Як покласти Вафельну картинку на торт без гелю?
Для вафельної картинки побачила в інтернеті цікавий спосіб. Потрібно покласти картинку на мастику і зверху м’яким пензликом добре-добре змастити горілкою. Якщо не буде пропусків, то коли горілка випарується зображення буде рівним.