Коли починається і закінчується апельсиновий сезон: графік і рекомендації

Апельсиновий сезон – це час, коли на прилавках магазинів з’являються соковиті, яскраві та ароматні апельсини. Залежно від регіону, апельсиновий сезон може починатися в різну пору року. У деяких місцях це осінь, в інших – зима або весна.

Апельсини – це не тільки смачні ласощі, а й цінне джерело вітамінів і поживних речовин. Вони багаті на вітамін С, який допомагає зміцнити імунітет і боротися із застудними захворюваннями. Також апельсини містять вітамін А, каротин і фолієву кислоту, які корисні для здоров’я очей і шкіри.

Під час апельсинового сезону, коли апельсини перебувають у своїй найсмачнішій формі, багато людей насолоджуються їхнім яскравим смаком і ароматом. Апельсини можна їсти просто так, додавати в салати або соки, приготувати з них десерти або використовувати в кулінарії. У будь-якому разі, апельсини – це чудове доповнення до здорового і збалансованого харчування.

МісяцьПочаток апельсинового сезонуКінець апельсинового сезону
Січень1 січня31 січня
Лютий1 лютого28 лютого
Березень1 березня31 березня
Квітень1 квітня30 квітня
Травень1 травня31 травня
Червень1 червня30 червня
Липень1 липня31 липня
Серпень1 серпня31 серпня
Вересень1 вересня30 вересня
Жовтень1 жовтня31 жовтня
Листопад1 листопада30 листопада
Грудень1 грудня31 грудня

Ніщо не зрівняється зі свіжим солодким смаком апельсинів у зимові місяці, коли їхній сезон на піку. Апельсини, клементини і мандарини є солодкими цитрусовими і зазвичай популярні взимку. Апельсини забезпечують понад 100% щоденної потреби у вітаміні С, але не тільки його.20 янв. 2023 г.

Коли сезон апельсинів в Україні?

Апельсини. “Найсмачнішими вважаються апельсини, привезені з середземноморських країн, насамперед з Іспанії, – каже Андрій Колчевников. – Ранні сорти починають дозрівати в листопаді. Сезон триває до кінця квітня.

Коли сезон для апельсинів?

Сезон у апельсина триває з листопада до березня. У Європі сезон збору апельсина триває з жовтня по серпень.

Які фрукти ростуть у липні?

Липень – король фруктів і ягід. На початку місяця в Росію починають завозити абрикоси і черешню з ближнього зарубіжжя. До середини місяця дозріває вишня, а наприкінці з’являються перші ягоди – смородина, чорниця і малина. Також на зміну імпортним яблукам приходять літні сорти вітчизняних фруктів.