Горіхи мигдаль: корисні властивості та переваги

Горіхи мигдаль – це не тільки смачні ласощі, а й справжнє джерело користі для здоров’я. Цей горіх має безліч корисних властивостей і може стати чудовим доповненням до вашого раціону. Він багатий поживними речовинами, такими як вітаміни, мінерали, антиоксиданти і поліненасичені жирні кислоти.

Горіхи мигдаль є джерелом вітамінів групи В, включно з вітамінами В2, В3, В6 і фолієвою кислотою. Ці вітаміни необхідні для нормального функціонування нервової системи, утворення енергії та метаболізму. Також мигдаль містить вітамін Е, який є сильним антиоксидантом і захищає клітини від пошкоджень.

Ще однією корисною властивістю мигдалю є його вміст мінералів. Горіхи мигдаль багаті кальцієм, магнієм, залізом і цинком. Кальцій необхідний для здорових кісток і зубів, а магній сприяє регуляції кров’яного тиску і поліпшенню серцево-судинної системи. Залізо і цинк відіграють важливу роль в імунній системі і допомагають боротися з вірусами та інфекціями.

З чим корисно їсти горіхи мигдаль
НазваЗміст
ВітаміниВітамін E, вітамін В2, вітамін В6, вітамін В2
МінералиМагній, фосфор, кальцій, цинк
Корисні властивостіПідвищення імунітету, поліпшення роботи серцево-судинної системи, зміцнення кісток і зубів, зниження ризику розвитку діабету, поліпшення травлення
ЗастосуванняУ їжу, в косметології, в медицині

Мигдаль багатий на клітковину, білок, корисні жири, вітаміни та мінерали. Такі горіхи – хороше джерело вітаміну Е, антиоксиданту, який допомагає захистити клітини від ушкоджень. Також антиоксиданти в мигдалі захищають організм від серцево-судинних захворювань.23 черв. 2023 г.

Як правильно їсти мигдальні горіхи?

Тому найздоровіший спосіб вживати мигдаль – їсти ядра разом зі шкіркою. Скільки мигдалю треба з’їдати, щоб отримати оптимальну кількість антиоксидантів, поки що не встановлено. Є лише поодинокі дослідження.

У чому корисний мигдаль?

За словами експерта, цей сирий горіх багатий на мононенасичені жирні кислоти та клітковину. Також він допомагає знизити рівень холестерину в крові. Крім цього, 30 г мигдалю будуть відмінним джерелом білка, вітамінів і мінералів. Горіх допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням і хворобам нирок.

Що станеться з організмом, якщо їсти мигдаль щодня?

Регулярне вживання мигдалю – гарний спосіб підтримати організм, отримати поживні речовини та поліпшити здоров’я. Пружності шкіри. Продукт багатий на вітамін E, токоферол, який неймовірно корисний для шкіри, підтримує її тонус, сприяє природному захисту від впливу зовнішнього середовища.