Глина: корисні властивості та можливість вживання

Глина – це природна мінеральна речовина, яку століттями використовувала людина в різних сферах життя. Однак мало хто знає, що глина може бути корисною і для нашого здоров’я. У цій статті ми розглянемо деякі переваги вживання глини в їжу та її корисні властивості для організму.

Глина містить велику кількість корисних мінералів, таких як кремній, магній, кальцій, залізо та інші. Ці мінерали необхідні для нормального функціонування нашого організму. Крім того, глина має антиоксидантні властивості, що допомагає боротися зі шкідливими вільними радикалами і запобігає передчасному старінню.

Чим корисна глина і чи можна її їсти
Властивості глиниОписПриклади
Адсорбуючі властивостіГлина здатна адсорбувати шкідливі речовини й токсини, що допомагає очищати організмБіла глина, блакитна глина
Лікувальні властивостіГлина застосовується в медицині для лікування різних захворювань, таких як гастрит, виразка, артритЧервона глина, зелена глина
Поліпшення травленняВживання глини може допомогти поліпшити травлення і знизити надлишкову кислотність у шлункуЖовта глина, сіра глина
Косметичні властивостіГлина використовується в косметології для приготування масок і скрабів, вона живить і очищає шкіру.Рожева глина, чорна глина

Для чого корисно їсти глину?

Прослухати це повідомленняПризупинитиКрім цього, глина має очисні властивості, діючи як активоване вугілля і виводячи з організму токсини. Тому її часто їдять для очищення в медичних цілях. На Гаїті є традиція пиріжків із глиною – це вже наслідки голоду і браку продовольства.

Як правильно їсти глину?

Прослухати це повідомленняПризупинитиЕфективніше за все вживати глину з холодною водою, домашніми соками, у глиняну воду можна додати лимонний сік. Якщо вважаєте за краще приймати суху глину, заливаючи її водою, то краще покласти в рот шматочок глини, дати йому розтанути в роті, потім проковтнути, запиваючи водою.

Яка глина їстівна?

Прослухати це повідомленняПризупинити Біла та біло-блакитна глина є харчовою.