Цибуля і часник: корисні властивості для організму людини

Цибуля і часник – це два незамінні продукти на кухні, які не тільки надають стравам особливого смаку, а й мають безліч корисних властивостей для організму людини. Їх використання в їжу вважається невід’ємною частиною здорового харчування і правильного способу життя.

Цибуля є низькокалорійним продуктом, багатим на вітаміни С, В6 і фолієву кислоту. Вона також містить безліч мінералів, включно з калієм, фосфором і магнієм. Цибуля сприяє зміцненню імунної системи, допомагає боротися з вірусами і бактеріями, а також покращує травлення і стимулює апетит.

Часник також є низькокалорійним продуктом, але при цьому має потужні антибактеріальні та противірусні властивості. Він багатий на вітаміни C, B6 і мінерали, такі як магній, кальцій і селен. Часник допомагає знизити рівень холестерину в крові, зміцнює серцево-судинну систему, знижує ризик розвитку ракових захворювань і має антиоксидантні властивості.

Чим корисна цибуля часник для організму людини
Цибуля Зміцнює імунну систему
Підвищує рівень антиоксидантів
Знижує ризик серцево-судинних захворювань
Покращує травлення
ЧасникДопомагає боротися з вірусами та бактеріями
Знижує артеріальний тиск
Покращує кровообіг
Підвищує рівень енергії

Часник стимулює виділення жовчі та покращує перетравлення жирної їжі. Часник позитивно впливає на потенцію, а також використовують для лікування простатиту. Корисний часник і спортсменам, особливо під час набору м’язової маси, оскільки він блокує дію кортизолу і стимулює вироблення тестостерону.

Чим корисний часник із цибулею?

У цибулі та часнику міститься багато цукрів, клітковини, органічних кислот, що сприяють підтримці оптимальної мікрофлори кишківника, а також солей фосфору і кальцію, азотистих речовин, ефірних олій, білків, ферментів, вітамінів.

Які хвороби можна лікувати часником?

Часник використовують як ліки в разі метеоризму, коліту й ентероколіту, закрепів, запалення апендикса. Зміцнює імунну систему. У разі застуди, нежитю, болю в горлі, інфекційних захворювань верхніх дихальних шляхів, зокрема й грипу, часник буде вашим надійним помічником у боротьбі з хворобою.

Що відбувається з організмом, якщо їсти часник щодня?

Учені з різних країн, під час досліджень, доводять ефективність часнику в профілактиці онкологічних захворювань (рак легенів, пухлини головного мозку, рак простати). Захищають печінку від ураження алкоголем. Регулярне (помірне) споживання часнику підтримує роботу печінки. Допомагають схуднути.