Чим нас годують китайці: особливості китайської кухні та продукти харчування

Китайська кухня славиться своєю різноманітністю та оригінальними способами приготування страв. Але що насправді ми їмо, коли замовляємо китайську їжу в ресторані або купуємо продукти з Китаю в супермаркеті? Останніми роками в ЗМІ все частіше з’являються статті про те, що китайські виробники не завжди дотримуються стандартів якості та безпеки харчових продуктів.

Однією з найпоширеніших проблем є використання шкідливих добавок і консервантів. Китайські виробники часто використовують їх для подовження терміну придатності та поліпшення зовнішнього вигляду продуктів. Однак, багато з цих добавок заборонені в інших країнах через свою шкідливість для здоров’я.

Крім того, часто в китайських продуктах виявляють сліди пестицидів і гормонів росту, які використовують у сільському господарстві для підвищення врожайності та прискорення росту тварин. Ці речовини можуть негативно позначатися на здоров’ї людини і викликати різні захворювання.

Чим нас годують китайці
СтраваОпис
Пекінська качкаТрадиційна китайська страва, що складається зі смаженої качки з вершковими млинцями, огірком, цибулею і хойсин-соусом.
ПловПопулярна страва в китайській кухні. Готується з рису, м’яса (найчастіше свинини або курки), овочів і спецій.
Хуангшаньські крабиВишукана страва з крабами, які готуються з використанням різних спецій і приправ, що надають їм особливого смаку.
Фунчжоуський рисовий супТрадиційний китайський суп, приготований на основі рису, морепродуктів, овочів і спецій. Має насичений смак і аромат.
Смажені курячі ніжкиПопулярна вулична страва, що являє собою смажені курячі ніжки, приправлені спеціями і соусами.

Що в основному їдять китайці?

10 популярних китайських страв

  • Качка по-пекінськи …
  • Сяо лун бао, або Шанхайські пельмені на пару …
  • Китайська локшина …
  • Свинина в кисло-солодкому соусі …
  • Ма По Тофу або Гострий соєвий сир …
  • Китайські рулетики …
  • Китайський суп-локшина …
  • Баклажани та овочі в кисло-солодкому соусі

Що китайці їдять на сніданок?

На легкий сніданок подають хлібці з кунжуту, а як напій – соєве молоко. Невелика миска рису – також некалорійна їжа, зокрема й різноманітні салати з моркви, водоростей і шпинату, булочки на пару з бобовою начинкою. Особливе місце в китайському сніданку займають каші з рису, гречки та інших круп.

Яке м’ясо люблять китайці?

З м’яса китайці віддають перевагу свинині .