Китайська кухня славиться своєю різноманітністю та оригінальними способами приготування страв. Але що насправді ми їмо, коли замовляємо китайську їжу в ресторані або купуємо продукти з Китаю в супермаркеті? Останніми роками в ЗМІ все частіше з’являються статті про те, що китайські виробники не завжди дотримуються стандартів якості та безпеки харчових продуктів.
Однією з найпоширеніших проблем є використання шкідливих добавок і консервантів. Китайські виробники часто використовують їх для подовження терміну придатності та поліпшення зовнішнього вигляду продуктів. Однак, багато з цих добавок заборонені в інших країнах через свою шкідливість для здоров’я.
Крім того, часто в китайських продуктах виявляють сліди пестицидів і гормонів росту, які використовують у сільському господарстві для підвищення врожайності та прискорення росту тварин. Ці речовини можуть негативно позначатися на здоров’ї людини і викликати різні захворювання.
Страва | Опис |
---|---|
Пекінська качка | Традиційна китайська страва, що складається зі смаженої качки з вершковими млинцями, огірком, цибулею і хойсин-соусом. |
Плов | Популярна страва в китайській кухні. Готується з рису, м’яса (найчастіше свинини або курки), овочів і спецій. |
Хуангшаньські краби | Вишукана страва з крабами, які готуються з використанням різних спецій і приправ, що надають їм особливого смаку. |
Фунчжоуський рисовий суп | Традиційний китайський суп, приготований на основі рису, морепродуктів, овочів і спецій. Має насичений смак і аромат. |
Смажені курячі ніжки | Популярна вулична страва, що являє собою смажені курячі ніжки, приправлені спеціями і соусами. |
Що в основному їдять китайці?
10 популярних китайських страв
- Качка по-пекінськи …
- Сяо лун бао, або Шанхайські пельмені на пару …
- Китайська локшина …
- Свинина в кисло-солодкому соусі …
- Ма По Тофу або Гострий соєвий сир …
- Китайські рулетики …
- Китайський суп-локшина …
- Баклажани та овочі в кисло-солодкому соусі
Що китайці їдять на сніданок?
На легкий сніданок подають хлібці з кунжуту, а як напій – соєве молоко. Невелика миска рису – також некалорійна їжа, зокрема й різноманітні салати з моркви, водоростей і шпинату, булочки на пару з бобовою начинкою. Особливе місце в китайському сніданку займають каші з рису, гречки та інших круп.
Яке м’ясо люблять китайці?
З м’яса китайці віддають перевагу свинині .