Як підключити датчик на теплу підлогу: схема та інструкція

Тепла підлога – це одне з найефективніших і найкомфортніших рішень для обігріву приміщень. Вона дає змогу рівномірно розподілити тепло по всій площі підлоги, створюючи приємну атмосферу і покращуючи мікроклімат у приміщенні. Для ефективної роботи теплої підлоги необхідно правильно під’єднати датчик, який контролюватиме температуру підлоги і підтримуватиме її на потрібному рівні.

Підключення датчика на теплу підлогу – це відповідальний і важливий крок у встановленні системи обігріву. Неправильна схема підключення може призвести до нерівномірного розподілу тепла або поломки обладнання. У цій статті ми розглянемо основні етапи під’єднання датчика на теплу підлогу і надамо детальну інструкцію, яка допоможе вам виконати це завдання самостійно.

Першим кроком при підключенні датчика на теплу підлогу є вибір місця встановлення. Датчик має бути встановлений у зоні, де найточніше відображатиметься температура підлоги. Рекомендується встановлювати датчик на відстані щонайменше 1 метр від стіни і не ближче 0,5 метра від місця, де буде розміщено терморегулятор. Після вибору місця встановлення слід приступити до підключення датчика згідно зі схемою, наданою виробником системи обігріву.

Як підключити датчик на теплу підлогу: схема
Кількість датчиківМісце встановленняПідключення
1У центрі кімнатиПровід від датчика до терморегулятора
2У різних кутах кімнатиДроти від датчиків до терморегулятора
3Поруч зі стінамиДроти від датчиків до терморегулятора

Як правильно встановити датчик теплої підлоги?

Що стосується самого монтажу датчика температури теплої підлоги, то його необхідно монтувати в підлозі всередині заздалегідь прокладеної гофри або труби на відстані 50 см від стіни. Важливо також монтувати його далеко від джерел тепла (сонце, радіатори тощо).

Куди встановлюється датчик температури теплої підлоги?

Як правило, датчик встановлюється в ізольованій гофрованій трубці між петлями кабелю, що гріє, в області обігріву. Датчик реагує на зміну температури теплої підлоги, повідомляючи цю інформацію терморегулятору.

Що буде, якщо підключити теплу підлогу без датчика?

Відсутність датчика – це порушення правил встановлення та експлуатації теплої підлоги, тому гарантія за відсутності датчика діяти не буде. Крім того, тепла підлога буде постійно працювати на повну потужність або зовсім не працювати, якщо терморегулятор виявить відсутність датчика.