Як правильно використовувати і доглядати за фурнітурою

Фурнітура – це незамінний елемент будь-яких меблів. Вона дає можливість відчиняти і зачиняти двері, шухляди, шафи, а також регулювати положення і рівень меблевих елементів. Однак із часом фурнітура може зношуватися, ламатися або виходити з ладу. Що ж робити, якщо у вас зламалася фурнітура або ви хочете замінити її на більш якісну і функціональну?

Насамперед необхідно визначити, яку саме деталь фурнітури потрібно замінити. Для цього вам потрібно ретельно проаналізувати її стан і виявити причину поломки або зносу. Якщо ви не маєте досвіду в ремонті меблів або заміні фурнітури, краще звернутися до фахівця. Він зможе діагностувати проблему і запропонувати найбільш відповідне рішення.

Якщо ви вирішили замінити фурнітуру самостійно, необхідно вибрати відповідну запчастину. Зверніть увагу на матеріал, з якого вона виготовлена, її розміри та характеристики. Щоб не помилитися, рекомендується зняти з себе зламану деталь, яку потрібно замінити, і принести її з собою в магазин. Так ви зможете точно визначити потрібний вам варіант.

Що робити з фурнітурою
ФурнітураПроблемаРішення
Дверна ручкаЗатягуєтьсяЗмастити маслом або графітовим мастилом
ПетляСкрипитьНанести краплю олії на шарніри
ЗамокЗаїдаєПрочистити мастилом або замінити
Шафова ручкаВідкрутиласяЗакрутити гвинтом або замінити
Замок-розпашкаНе закриваєтьсяПеревірити петлі та регулювати

Як прати речі з фурнітурою?

Одяг з делікатною фурнітурою для прання в машинці необхідно помістити в спеціальний мішечок. Але краще не ризикувати і випрати вручну. І навіть ручне прання має бути максимально делікатним, одяг з такою фурнітурою не можна сильно терти і викручувати. Перед пранням не замочуйте речі з металевою фурнітурою.

Як перевірити якість фурнітури для біжутерії?

Ідея проста – насипаєте у воду побільше солі, занурюєте фурнітуру, залишаєте на деякий час, потім дивитеся, що вийшло. На думку тих, хто пише такі інструкції, результат виходить такий: якщо покриття на місці – позолота справжня; якщо зійшло – підробка.

Як прати одяг із кнопками?

Будь-які декоративні елементи, а також блискавки, липучки і кнопки на одязі перед пранням у пральній машині потрібно застебнути. А ось ґудзики, навпаки, слід розстебнути. При цьому слабкі ґудзики краще і зовсім перед пранням зрізати, а потім пришити назад.