Коли було створено додаток ВКонтакте? Історія та еволюція соціальної мережі

ВКонтакте – це одна з найпопулярніших соціальних мереж у Росії та країнах СНД. Вона була створена в 2006 році двома російськими студентами – Павлом Дуровим і його братом Миколою. У той час, коли засновники додатка “ВКонтакте” були студентами Санкт-Петербурзького державного університету, вони задумали створити платформу, на якій люди могли б спілкуватися, ділитися фотографіями і музикою, знаходити нових друзів і підтримувати контакти з уже наявними.

Спочатку додаток ВКонтакте називався “ВКонтакте.ру” і був орієнтований переважно на російську аудиторію. Однак популярність соціальної мережі швидко поширилася за межі Росії, і сьогодні ВКонтакте має велику аудиторію в різних країнах світу.

Створення додатку ВКонтакте збіглося з розквітом соціальних мереж, і завдяки вдалому часу запуску та інноваційним функціям, ВКонтакте стало популярним місцем для спілкування, розваг і пошуку інформації. Сьогодні ВКонтакте є невід’ємною частиною життя мільйонів людей, і додаток активно розвивається, пропонуючи нові можливості та сервіси своїм користувачам.

Коли створили додаток ВКонтакте
РікПодія
2006Запуск першої версії ВКонтакте
2008Додавання можливості створення додатків на платформі ВКонтакте
2010Запуск платформи ВКонтакте для розробників
2012Вихід програми ВКонтакте для мобільних пристроїв
2014Запуск платформи ВКонтакте для бізнесу

Месенджер “ВКонтакте” був створений в рамках конкурсу, проведеного Павлом Дуровим навесні 2012 року.12 авг. 2014 г.

ВК тільки для росіян?

ВКонтакте доступний кількома мовами, але ним користуються переважно російськомовні користувачі.

Для чого використовується додаток ВК?

ВКонтакте об’єднує десятки мільйонів людей, пропонуючи безлімітні можливості для спілкування, знайомств, розваг, бізнесу та обміну новинами з будь-якої точки світу. У додатку ви можете слухати музику, дивитися відео та кліпи, стежити за своїм здоров’ям, грати в ігри та робити покупки.

Чи можна сидіти у ВК в Україні?

Російська соцмережа “ВКонтакте” знову доступна українцям без використання спеціальних програм – ВК змогла обійти блокування в Україні у своєму мобільному додатку.