Переваги та досягнення Михайла Прохорова: що хорошого зробив бізнесмен і політик

Михайло Прохоров – російський підприємець, інвестор і політик, який зробив значний внесок у різні сфери діяльності. Завдяки своєму підприємницькому таланту і фінансовим можливостям, він зміг реалізувати безліч проєктів, які справили позитивний вплив на розвиток економіки і культури країни.

Одним із головних досягнень Прохорова є створення і розвиток компанії “ОНЕКСИМ Груп”. Завдяки її діяльності, стався значний прогрес у різних галузях, включно з металургією, дорогоцінними металами, нерухомістю, засобами масової інформації та спортом. Компанія стала одним з найбільших гравців на російському ринку, забезпечуючи робочі місця і впроваджуючи нові технології.

Крім бізнесу, Прохоров активно займався спортом і спонсорував різні спортивні заходи. Він був власником баскетбольного клубу “Нетс” з Нью-Джерсі, який потім переїхав до Брукліна і став відомий під назвою “Бруклін Нетс”. Завдяки зусиллям Прохорова, команда стала однією з найуспішніших в НБА і здобула широку популярність як у США, так і за його межами.

РікДосягнення
2012Заснування політичної партії “Партія Прогресу”
2013Участь у виборах мера Москви
2014Запуск програми “Лідери Росії”
2015Формування коаліції “Конструктивна Росія”
2016Участь у виборах до Державної Думи

Михайло Прохоров, як і раніше, володіє “Нетс”?

27 жовтня ESPN повідомив, що Прохоров погодився продати 49 відсотків тайвансько-канадському бізнесменові Джозефу Цаю, співзасновнику і виконавчому віце-голові Alibaba. Пакет оцінювали в $1,2 млрд. 18 вересня 2019 року Прохоров продав 51 відсоток “Нетс”, що залишився, Цаю.

Скільки Прохоров заплатив за “Нетс”?

Це означало б, що прибуток російського олігарха становив би близько 2 мільярдів доларів. Спочатку Прохоров погодився виділити 223 мільйони доларів готівкою, узяти на себе 160 мільйонів доларів боргу команди і профінансувати баскетбольну діяльність на 60 мільйонів доларів ще в 2009 році в обмін на 80 відсотків команди і 45 відсотків недобудованої арени.

Михайло Прохоров одружений?

Особисте життя. Прохоров ніколи не був одружений, але двічі був заручений.