Як позбутися спиртного запаху самогону: ефективні способи

Самогон – це народний алкогольний напій, який виробляється шляхом самостійної дистиляції. Однак, незважаючи на його популярність, у самогонників часто виникає проблема з неприємним запахом спирту, який супроводжує цей напій. Пахне самогон спиртом не тільки під час його виробництва, а й під час вживання. Що ж робити, щоб позбутися цього неприємного запаху й отримати якісний самогон?

Перш за все, варто зазначити, що запах спирту в самогоні може бути пов’язаний з неправильним процесом дистиляції. Якщо під час перегонки не вдалося досягти потрібної концентрації спирту, то запах залишиться. У такому разі важливо провести дистиляцію ще раз, щоб позбутися зайвого вмісту спирту й отримати більш якісний самогон.

Крім того, запах спирту в самогоні може бути викликаний неякісною сировиною або неправильним зберіганням самогонної браги. Якщо використовувалася погана сировина, то в самогоні може залишитися неприємний запах. У такій ситуації рекомендується перевірити якість сировини і, за необхідності, замінити її на більш якісну. Також важливо правильно зберігати брагу: вона має перебувати в герметично закритій посудині за певної температури.

СамогонПахне спиртомЩо робити
Самогондарозбавити водою
Самогоннінасолоджуватися

Як прибрати запах спирту з самогону?

Найпопулярнішим і найлегшим засобом, застосовуваним при очищенні самогону, є молоко . На 1 літр дистиляту має припадати не менше 100 гр. молока. Необхідно вилити молоко в ємність із самогоном і залишити на кілька діб.

Чому самогон пахне спиртом?

Брага пахне спиртом Після закінчення бродіння чіткіше проступає запах спирту. Якщо відчули його – це ознака, що бродіння або скоро закінчиться, або вже завершилося.

Як прибрати запах у готового самогону?

Запах можна прибрати пакетиком чаю – У вже готовий самогон кидайте кілька пакетиків чорного чаю – це посприяє усуненню деякої кількості запаху, але не зовсім його прибере, а також додасть темного кольору. Очистити самогон можна також молочними виробами, а саме молоком – із розрахунку 1 самогону на 220 грамів молока.