Коли краще пити пребіотики: оптимальний час прийому

Пребіотики – це речовини, які сприяють зростанню і розвитку корисних бактерій у нашому організмі. Вони є невід’ємною частиною здорового травлення і мають безліч позитивних ефектів на наше здоров’я. Але коли ж краще пити пребіотики?

По-перше, рекомендується вживати пребіотики щодня, щоб підтримувати баланс корисної мікрофлори в кишечнику. Вони допомагають зміцнити імунну систему, покращують травлення і допомагають у боротьбі з різними захворюваннями. Тому їх вживання необхідно включити у свій раціон.

Однак є оптимальний час для вживання пребіотиків. Вивчення показують, що найкращий час для їхнього прийому – ранок натщесерце. У цей момент шлунок порожній, і пребіотики швидко засвоюються організмом, досягаючи своєї мети – кишківника, де вони стимулюють ріст корисних бактерій.

ПрепаратОписКоли краще пити
ПребіолексПребіотик, що містить лактулозу та інулін. Покращує мікрофлору кишківника і полегшує травлення.Рекомендується приймати після прийому їжі, 2 рази на день.
ЛінексПребіотик, що містить живі молочнокислі бактерії. Покращує роботу кишківника та підвищує імунітет.Рекомендується приймати під час або після їди, 2-3 рази на день.
БіфідумбактеринПребіотик, що містить біфідобактерії. Нормалізує мікрофлору кишківника та зміцнює імунну систему.Рекомендовано приймати під час їди, 2 рази на день.
СимбіофлорПребіотик, що містить живі молочнокислі бактерії та пребіотичні речовини. Покращує травлення і зміцнює імунну систему.Рекомендується приймати після їди, 2 рази на день.

Фармацевтичні препарати та БАДи з пребіотиками приймають по 30 мл вранці натщесерце за 30 хвилин до їди. Вони сприяють виведенню з організму продуктів розпаду, що виникають внаслідок порушення травлення, яке супроводжує синдром надлишкового росту бактерій.4 окт. 2019 г.

Коли краще приймати пребіотики?

Як правильно приймати Пробіотик + Пребіотик? Рекомендується приймати препарат по 1 капсулі 1 раз на день безпосередньо перед їжею. Краще вживати його у вечірній час, це сприятиме кращому розвитку пробіотичних мікроорганізмів. Упаковки вистачає на курс прийому 10 днів.

Чому пробіотики потрібно приймати натщесерце?

Бактерії краще засвояться і подолають кислотний бар’єр шлунка, якщо ви прийматимете натщесерце або їх перед їжею за 10-15 хв. Приймати одноразово, або дворазово, вранці або ввечері. Можна запивати водою.

Чи можна просто так пити пребіотики?

Будь-які препарати, зокрема пробіотики і пребіотики, потрібно приймати тільки після призначення лікаря. Пити їх просто так не рекомендується, оскільки можна порушити природний баланс бактерій у кишечнику.