Як приготувати курку з красивою та апетитною скоринкою

Курка з красивою золотистою скоринкою – це завжди свято для очей і смакових рецепторів. Адже саме скоринка надає страві апетитного вигляду і надзвичайної хрусткості. Якщо ви хочете навчитися готувати курку з ідеальною скоринкою, вам знадобиться кілька простих секретів і технік.

Першим кроком у приготуванні курки з красивою скоринкою є правильна підготовка м’яса. Пам’ятайте, що сиру курку треба вимити й обсушити, щоб скоринка вийшла рівною і красивою. Якщо на поверхні м’яса є надлишки жиру або рідини, вони можуть перешкодити утворенню хрусткої скоринки.

Другим важливим кроком є правильне приготування курки. Щоб скоринка вийшла золотистою та хрусткою, рекомендується використовувати суміш з олії та спецій. Для цього можна змішати рослинну олію з різними травами і прянощами, такими як часник, розмарин, паприка і сіль. Нанесіть цю суміш на поверхню курки перед запіканням.

Як зробити красиву скоринку на курці
КрокОпис
1Підготуйте курку, змастивши її олією та посоливши за смаком.
2Приготуйте суміш для панірування: змішайте сухі спеції, борошно і хлібні крихти.
3Обваляйте курку в панірувальній суміші, рівномірно покриваючи її з усіх боків.
4Розігрійте сковороду з рослинною олією.
5Обсмажте курку на середньому вогні до золотистої скоринки.
6Переверніть курку й обсмажте з іншого боку.
7Готову курку викладіть на блюдо і подавайте до столу.

Що потрібно зробити, щоб була хрустка скоринка?

Як домогтися супер-хрусткої курячої скоринки

  1. Використовуйте грубозернисту сіль. …
  2. Присипте курку всередині сіллю і поплескуючими рухами “приліпіть” сіль до неї. …
  3. Не натирайте курку сіллю з ретельністю і завзяттям. …
  4. Сіль можете змішати з улюбленими прянощами і пряними сухими травами, дотримуючись міри.

Чи можна їсти скоринку курки?

За словами лікаря, куряча шкіра – дуже калорійний продукт: “Тому зловживати нею не варто. Тим паче, якщо йдеться про бройлерів, а не сільських курчат. А жировий прошарок, який є в курячій шкірі, підвищує рівень холестерину в крові, що негативно позначається на роботі серця і судин”.

Чим змастити курку щоб була скоринка?

Щоб отримати рум’яну і хрустку скоринку на курці можна використовувати різні приправи і соуси. Наприклад, можна приготувати маринад із меду, гірчиці та соєвого соусу. Компоненти потрібно змішати і промаринувати в них курку протягом 3-4 годин. Також дуже смачна скоринка виходить, якщо використовувати паприку та куркуму.